Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Gospodarski vodič Općine Viškovo: poticaj poduzetništvu

Predstavljen je Gospodarski vodič Općine Viškovo. Novim pristupom gospodarstvenicima Općina želi olakšati svakodnevicu mještanima i pojednostaviti komunikaciju. Izdanje je priručnik za domaćinstva, ali i za poduzetnike.

Gospodarski vodič Općine Viškovo je oblik poslovnog imenika u kojem je prvi put zastupljena većina gospodarskih subjekata koji djeluju na području općine.

“To je nešto sasvim novo, ne samo na području Općine Viškovo već i na prostoru Primorsko-goranske županije. Na našem području egzistira veliki broj tvrtki te se i sami nekad iznenadimo količinom ponude trgovine i usluga naših gospodarstvenika”, naglasio je predsjednik Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje Željko Blažić.
Općina vodičem želi poboljšati vidljivost gospodarstvenika i nada se da će to rezultirati promicanjem Viškova, poduzetništva i poduzetničke klime.
“Potvrda da naša nastojanja idu u pravom smjeru je i podatak da se viškovsko gospodarstvo može pohvaliti pozitivnom bilancom te najnoviji podatak prema kojem je stopa nezaposlenosti samo 2,2 posto. Kao dodatna mjera u tijeku je provođenje inovativnog Programa Općine Viškovo za poticanje razvoja gospodarstva i smanjenje nezaposlenosti za koji je u proračunu za 2017. godinu predviđeno gotovo milijun kuna, pa ovim putem pozivam sve poduzetnike da se jave”, istaknula je Općinska načelnica Sanja Udović.

U planu je i nastavak projekta te izrada vodiča u elektronskom obliku koji će biti dostupan na mrežnim stranicama Općine Viškovo i Udruženja obrtnika, stoga pozivaju poduzetnike koji nisu uvršteni u tiskano izdanje da se s podacima jave u Udruženje obrtnika.

003811bf94b57b6e1ef1

Članak preuzet sa web stranice: http://radio.hrt.hr/radio-rijeka/clanak/gospodarski-vodic-opcine-viskovo-poticaj-poduzetnistvu/147991/

Članak objavljen: 20.06.2017.   15:44

Autor članka: Tatjana Sandalj

Foto: Općina Viškovo

Povezane novosti

Matejna – Natjecanje u kuhanju kotlica
Poštovani, pozivamo vas na ovogodišnju Matejnu koja obiluje mnoštvom zabavnih, sportskih, rekreativnih i edukativnih događanja. Udruženje obrtnika Viškovo Kastav Klana Jelenje pridružuje se obilježavanju Matejne   slijedećim događanjima: Promocija obrtničkih zanimanja (četvrtak 19.09.2024.) Dom hrvatskih branitelja Viškovo od 10,00 sati Upoznavanje s obrtničkim zanimanjima održat će se u Domu hrvatskih branitelja u Viškovu, dana 19. rujna […]
Dodjela nagrada najboljim poduzetnicima ”Bilanca uspjeha 2024”
Dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije je poduzeće Jadran Galenski laboratorij d.d., a najuspješniji obrt je Turistička agencija Šiloturist. Kristalna dvorana hotela Kvarner u Opatiji, ugostila je u petak, 06. rujna 2024. godine drugu po redu manifestaciju Bilanca uspjeha, dodjelu nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije. Gotovo 400 uzvanika ovom je prilikom slavilo izvrsnost, inovacije i […]