Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

OBAVIJEST O SMANJENJU POREZA U UGOSTITELJSTVU

Usvojen je zahtjev Hrvatske obrtničke komore (HOK) o smanjenju poreza s 25% na 13% u ugostiteljstvu! Ustrajno zalaganje HOK-a urodilo je plodom i napokon je ugostiteljima snižavanjem stope PDV-a s 25% na 13% na pripremu i posluživanje hrane omogućena konkurentnost u odnosu na zemlje u okruženju.

Nadalje, HOK smatra da su neke od predloženih mjera djelomično i nejasno rješenje za stvarno rasterećenje gospodarstva. Ipak, vjerujemo da će se postići konsenzus i oko drugih traženih mjera potrebnih našim obrtnicima.

Iste bi sinergijskim učinkom omogućile konkurentnije poslovanje, a time i viši životni standard svih građana Republike Hrvatske. Za te mjere rasterećenja Hrvatska obrtnička komora će i dalje nastaviti lobirati. 

HOK i dalje ustraje s traženjem da se porez s 25% ne snižava na 24% jer smatramo da od istog neće biti nikakve posebne koristi već će se samo dodatno opteretiti gospodarstvo u prilagodbi poslovnih knjiga. HOK očekuje i da će se razmotriti i smanjenje poreza na dohodak koje će omogućiti povećanje plaća za veću neto plaću za oko 1,2 milijuna građana.

S poštovanjem,

HOK

Povezane novosti

Matejna – Natjecanje u kuhanju kotlica
Poštovani, pozivamo vas na ovogodišnju Matejnu koja obiluje mnoštvom zabavnih, sportskih, rekreativnih i edukativnih događanja. Udruženje obrtnika Viškovo Kastav Klana Jelenje pridružuje se obilježavanju Matejne   slijedećim događanjima: Promocija obrtničkih zanimanja (četvrtak 19.09.2024.) Dom hrvatskih branitelja Viškovo od 10,00 sati Upoznavanje s obrtničkim zanimanjima održat će se u Domu hrvatskih branitelja u Viškovu, dana 19. rujna […]
Dodjela nagrada najboljim poduzetnicima ”Bilanca uspjeha 2024”
Dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije je poduzeće Jadran Galenski laboratorij d.d., a najuspješniji obrt je Turistička agencija Šiloturist. Kristalna dvorana hotela Kvarner u Opatiji, ugostila je u petak, 06. rujna 2024. godine drugu po redu manifestaciju Bilanca uspjeha, dodjelu nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije. Gotovo 400 uzvanika ovom je prilikom slavilo izvrsnost, inovacije i […]