Upišite se u bazu

Close this search box.

Prikupljanje podataka za cijepljenje ugostiteljskih i turističkih djelatnika

OBAVIJEST HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE

Poziv obrtnicima iz sektora turizma za dostavom broja stalno zaposlenih koji su zainteresirani cijepiti se, isto tako i sezonski radnici koji bi mogli biti zaposleni tijekom sezone.

Druge detaljne prikupljene podatke nije potrebno poslat niti prikupljat, već ovisno o dogovoru Ministarstva s HZJZ-kada bude usuglašena forma i način distribucije podataka prema nadležnim zdravstvenim službama, biti ćete obaviješteni.

Ministarstvo turizma i sporta iniciralo je prikupljanje podataka zaposlenika s ciljem dobivanja kvalitetne baze podataka za potrebe javno zdravstvenih službi zaduženih za provedbu Programa cijepljenja, kojim bi sektor turizma bio stavljen u prioritetnu skupinu.

Budući da smo dugogodišnji partner Ministarstva, želimo u ovim turbulentnim vremenima maksimalno pridonijeti  svim naporima kojima je rezultat izlazak i završetak epidemije te kvalitetna i sigurna provedba turističke sezone.

Prilikom prikupljanja i obrade podataka nužno je voditi računa o zaštiti osobnih podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka. Stoga je potrebno je doći do što točnijeg broja ukupnih potreba sektora za cjepivima i to u prvoj fazi za stalno zaposlene, bez povrede ranije spomenute zakonske obaveze.

U ovom trenutku očekujemo maksimalan angažman Udruženja obrtnika na terenu da prikupe što konkretnije povratne podatke naših članova, i to na način da prikupite sljedeće podatke :

• ukupan broj stalno zaposlenih koji su zainteresirani cijepiti se
  • ukupan broj sezonskih radnika koji bi mogli biti zaposleni tijekom sezone

Svako Udruženje nakon završenog ispitivanja treba poslati SAMO apsolutne brojeve zaposlenih i sezonski djelatnika matičnoj područnoj obrtničkoj komori koja dostavlja HOKu objedinjene podatke za tu dotičnu županiju.

Važno je voditi računa da se kvalitetno odredi redoslijed prioriteta sukladno epidemiološkim rizicima pri čemu nisu isključivi prioritet samo zaposlenici koji ostvaruju veće kontakte prema gostima, već npr. i oni zaposlenici koji zbog prirode posla nisu u mogućnosti osigurati kvalitetnu socijalnu distancu, osobito u zatvorenim prostorima (npr. kuhinja, točionik i sl.).

Nastavno na navedenome, ljubazno molimo informaciju o broju zaposlenih za koje je potrebno osigurati prioritetno cijepljenje i to do 1.travnja.